U kunt bij ons terecht voor alle onderhoud van uw auto, bedrijfsauto en brommobiel.
Wij verzorgen graag voor u uw grote en kleine beurt, APK keuring, vakantiecontrole of winterbeurt. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor uw Airconditioning, winter/zomer banden, schadeherstel, trekhaken, inbouw apparatuur, onderdelen en overige reparaties.
Wij beschikken over de modernste uitleesapparatuur. U krijgt vooraf een reparatie of onderhoud een prijsopgave. Wij beschikken over een leenauto of een leenfiets.

 

Belangrijke controle punten voor goed onderhoud van uw auto.

Het is van groot belang dat uw auto regelmatig op een aantal punten gecontroleerd wordt. Peter Dusoswa Auto’s kan uw auto controleren op de onderstaande punten en waar nodig, in overleg met u, onderhoud plegen. Als u een lange autoreis gaat maken geeft deze controle beurt een extra veilig gevoel.

 

Schokdempers
Controle van de schokdemper. Hierbij wordt gelet op eventuele lekkage en de mate van demping.

Oliepeil
Controle van het oliepeil. Indien het oliepeil te laag is wordt deze aangevuld.

Bandenprofiel
Controle van het loopvlak van de band waar gekeken wordt naar de profieldiepte. Tevens wordt gelet op slijtage, beschadigingen en uitdroging van de band.

Bandenspanning
Controle of de band de juiste banden-spanning heeft volgens tabellen van de autofabrikant. Zo nodig wordt de band gratis op spanning gebracht.

Koelvloeistof
Controle van het koelvloeistofpeil. Indien het koelvloeistofpeil te laag is wordt deze aangevuld.

Ruitenwisservloeistof
Controle van het peil van het ruitenwisser vloeistofreservoir. Indien het gemeten peil te laag is, wordt deze aangevuld met ruitensproeiervloeistof en in de winterperiode met ruitensproeier antivries.

Remmen
Controle van de remmen. Hierbij wordt gelet op de dikte van de remschijf en de slijtage van de remblokken.

Uitlaat
De ophanging van de uitlaat wordt gecontroleerd. Tevens wordt er gekeken naar de verbinding tussen de verschillende uitlaat stukken, zoals de katalysator en de dempers. Tevens wordt de uitlaat gecontroleerd op algemene roestvorming.

Accu
Controle van de accu waarbij de accu wordt doorgemeten op het aantal ampére.

V-snaar en Distributieriem
Controle van de V-snaar en distributieriem, waarbij gelet wordt op slijtage en de juiste spanning.

Lampen
Controle van de koplampen en de achterlichten, waarbij gelet wordt op het juist functioneren van de lampen en de afstelling hiervan.

Airconditioning
Wij verzorgen ook onderhoud aan uw airconditioning. Zo kunt u hem laten repareren, nakijken, reinigen en bijvullen.

 

Vakkundig Advies

U krijgt altijd vakkundig en eerlijk advies naar aanleiding van het controle onderzoek. Indien er onderhoud nodig is aan uw auto zullen we dit van te voren met u bespreken. Uiteraard krijgt u een prijsindicatie van de te maken werkzaamheden.

 

Kleine en Grote Beurt

Ook voor uw onderhoudsbeurten bent u bij Peter Dusoswa Auto’s aan het juiste adres. Peter Dusoswa werkt snel en goed. Wij adviseren u om na elke 10.000 kilometer die u gereden heeft een kleine beurt te geven aan uw auto en na elke 20.000 kilometer die u heeft gereden een grote beurt.

Bij een kleine beurt wordt de olie ververst en worden de diverse vloeistoffen bijgevuld. Daarnaast vindt er controle plaats van de distributieriem, V-snaar en de banden.

Een grote beurt is uitgebreider als een kleine beurt. Hierbij worden ook alle filters en eventueel de bougie’s vervangen. Ook worden de remmen gereinigd  en vindt er controle plaats van de verlichting, ruitenwissers, uitlaat, koppeling, en remmen.

 

 

Onderdelen

Peter Dusoswa Auto’s maakt gebruik van de beste onderdelen en accessoires. Indien u uw auto wilt restylen met bijvoorbeeld een dubbele uitlaat, een spoiler, lichtmetalen velgen? Het kan allemaal. Peter Dusoswa geeft u persoonlijk advies over welke accessoires bij uw auto passen.

U kunt ook losse onderdelen bij ons bestellen voor uw auto, bedrijfsauto of brommobiel.